Община Враца обяви обществена поръчка за овладяване на популацията на

...
Община Враца обяви обществена поръчка за овладяване на популацията на
Коментари Харесай

Община Враца дава 90 бона за намаляване популацията на бездомните кучета

Община Враца разгласи социална поръчка за преодоляване на популацията на безстопанствени животни през 2019 година, научи организация BulNews. Предвидената сума за публичната поръчка е 75 000 лв. без Данък добавена стойност или 90 000 лв. с Данък добавена стойност за действия през актуалната година или до привършване на парите.
С дейностите по поръчката от общината чакат определеният реализатор да понижи популацията на бездомните кучета и да по този начин да се усъвършенства сигурността на хората. Бъдещият реализатор на поръчката ще би трябвало да проучва проблемите в региона на опазването на здравето на животните на територията на общината, да откри аргументите и да предложи решения и дейности за тяхното превъзмогване. Приблизителният брой безстопанствени животни, които ще бъдат залавяни и манипулирани са до 700 броя. Манипулациите, които ще прави определеният претендент са свързани със залавянето, превозването, обезпаразитяване, имунизация и кастрация на бездомните кучета. Освен слагане на ушна марка или електронен чип, от компанията ще би трябвало да правят и евтаназия, в случай че се постанова.
В оповестената поръчка е записано, че претендентите би трябвало да разполагат с ветеринарен доктор, ловджия на кучета, водач на оборудван автомобил за транспортиране на бездомните четириноги, револвер с отдалечено упояване с обхват на деяние от 40 метра, както и с оборудван автомобил с мобилни кафези с друга величина, ветеринарномедицинско заведение и стерилни материали и консумативи.
От локалната администрация припомнят, че все още не разполагат с подслон за безстопанствени животни, заради което бездомничетата ще се връщат по местата, от които са взети след осъществяване на операциите. В никакъв случай обаче не се позволява връщането на бездомните кучета в дворове на детски ясли и градини, учебни заведения, лечебни заведения и наоколо до площадки за игра на деца и автомагистрали.
Срокът за кандидатстване е до 18 февруари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР