Община Видин спечели проект, благодарение на който в двора на

...
Община Видин спечели проект, благодарение на който в двора на
Коментари Харесай

С модерен комплекс за спорт на открито ще се сдобие видинското училище „Любен Каравелов“

Община Видин завоюва план, с помощта на който в двора на образователното заведение ще бъдат построени спортни стадиони със профилирана спортна настилка.

Финансирането е на стойност 165 140 лева, като включва и доставка и монтаж на спортно съоръжение. Средствата са обезпечени по Програмата за създаване и главен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските учебни заведения на Министерството на образованието и науката.

Съществуващите уреди за спорт навън в Основно учебно заведение „ Любен Каравелов “ не са в положително положение и не дават отговор на актуалните условия. Настилката също е мощно компрометирана. С реализирането на плана тези проблеми ще бъдат позволени. Ще се построи спортна площадка със профилирана спортна каучукова настилка, с размери 32 м на 31,25 м. В нейните граници ще бъдат обособени стадиони за баскетбол и за волейбол. Предвидена е също доставка и монтаж на нужното волейболно съоръжение и мрежа, както и на баскетболни кошове.

С обособяването на модерния комплекс за спорт навън ще бъде обезпечена здравословна и безвредна среда, в която възпитаниците на ОУ „ Любен Каравелов “ да спортуват и играят. Ще се разшири кръгът на практикуваните спортове и ще се сътвори по-добра опция за дейно осъществяване на часовете по физическо образование. Новата спортна инфраструктура ще насърчи повече възпитаници да се включат в дейни спортни занимания и ще разреши провеждането на междуучилищни надпревари. Игрищата ще дават отговор на условията на наредбата за планиране, осъществяване и поддържане на здания за публично обслужване в региона на образованието и науката, опазването на здравето, културата и изкуствата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР