Община Велико Търново продава закритите селски училища в Пушево и

...
Община Велико Търново продава закритите селски училища в Пушево и
Коментари Харесай

Продават закритите селски училища в Пушево и Присово.

Община Велико Търново продава закритите селски учебни заведения в Пушево и Присово. От двата търга по линия на приватизацията се чака да постъпят близо половин милион лв.. 

Търговете на общинската организация за приватизация за двете неработещи учебни заведения през август бяха несполучливи и са планувани нови за септември.  

404 800 лв. е оповестената цена за двуетажната постройка на учебното заведение в село Присово, строена през 1950 година, и над трите декара двор. Въпреки неналичието на интерес, желаната от Община Велико Търново цена се поддържа на това равнище от предходната година. Сградата се продава посредством конкурс, а на евентуалните бъдещи вложители се слага изискването учебното заведение да се трансформира в старешки дом. 

Нов притежател се търси и за учебното заведение в Пушево, което се продава за 51 600 лева Строена през 1948 година солидната постройка през последните 20 години не се употребява и се разрушава.  

Междувременно стана ясно, че вложителят, който купи общински терен в село Балван за старешки дом, се отхвърля от самодейността си.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР