Община Вършец изпълни проект Облагородяване на зона за отдих –

...
Община Вършец изпълни проект Облагородяване на зона за отдих –
Коментари Харесай

В Долно Озирово ще се радват на нова зона за отдих /снимки/

Община Вършец извърши план „ Облагородяване на зона за отдих – кметство Долно Озирово, община Вършец ”, финансиран в границите на Националната стратегия „ За чиста околна среда – 2023 година “ – „ Обичам природата и аз вземам участие “.
Основна цел на плана е основаване на прелъстителен селски пейзаж, като причина за повишение на качеството на живот и възстановяване на екологичната среда посредством присъединяване на локалната власт и гражданското общество в взаимни начинания.
А съответните цели на плана са:
• Почистване на терен в с. Долно Озирово, община Вършец;
• Създаване на нов образ на зона за отдих и събития в с. Долно Озирово, община Вършец, УПИ I-662, кв. 38. 
• Укрепване на партньорството сред локална власт и жителите при реализирането на обществено-полезен план за разчистване, озеленяване и облагородяване на площи;
• Популяризиране на дейностите по запазване на околната среда посредством самодейностите „ За чиста околна среда ” и „ Обичам природата – и аз вземам участие ”.
В рамките на плана беше построен поставяем дървен заслон на откритата сцена, предопределена за осъществяване на локалните празници – фестивали, събори, концерти. Мястото е привлекателен център за огромни и дребни през топлите дни от годината. Пространството към сцената е облагородено и озеленено с декоративна растителност, сложени са четири кошчета за боклуци.. 
Общата стойност на плана е 14 998, 67 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР