Община Варна ще дофинансира маломерни и слети паралелки в шест

...
Община Варна ще дофинансира маломерни и слети паралелки в шест
Коментари Харесай

Община Варна ще дофинансира маломерни и слети паралелки в шест училища

Община Варна ще дофинансира маломерни и слети паралелки в шест учебни заведения, взеха решение с единогласие съветниците от комисиите " Наука и обучение " и " Финанси и бюджет " към локалния парламент. Те дадоха единодушието за разпределяне на спомагателни средства за общо 19 паралелки на територията на общината.

За застраховане на образователния развой през 2022/2023 година от общинския бюджет ще бъдат отпуснати над 161 хиляди лв.. Половината от средствата – 80 хиляди лв., са за ОУ „ Св. Климент Охридски “ в с. Константиново, където има 3 слети и 1 маломерна паралелка. 42 хиляди лв. ще отидат за дофинансиране на Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „ Николай Хайтов “ – Варна с 8 паралелки под норматива за брой възпитаници. Училището в кв. „ Галата “ – ОУ  „ Капитан Петко Войвода “, ще получи от локалната хазна 27 хиляди лв. за 3 маломерни паралелки.1

Две паралелки под норматива има в ОУ „ Отец Паисий “ и по една в Първо главно учебно заведение „ Свети Княз Борис I “ и СУ „ Пейо Яворов “. Дофинансирането за трите учебни заведения ще е общо 11,7 хиляди лв..

Според Наредбата за финансиране на институциите в системата на предучилищното и учебното обучение минималният брой възпитаници от I до IV клас е 16 деца в паралелка, а от V до XII клас – 18 възпитаници.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР