Община Варна подписа меморандум за партньорство с Асоциацията на производителите

...
Община Варна подписа меморандум за партньорство с Асоциацията на производителите
Коментари Харесай

В Община Варна ще бъдат създадени по-зелени и здравословни места за живеене

Община Варна подписа меморандум за партньорство с Асоциацията на производителите на декоративни растения в България (АПДРБ). Той ангажира страните да работят за основаване на по-зелени и по-здравословни места за живеене посредством съблюдаване на стандарти за качество при потреблението на декоративни растения, осъществяване на акции по залесяване и други. По предложение на Христо Иванов, зам.-кмет на общината, по време на срещата бяха дискутирани тематики по отношение на въвеждането на условия за документ за качество на компаниите, които се явяват на състезания по Закона за публичните поръчки за действия, свързани със строителството и озеленяването, оповестиха от пресцентъра на общината.

Предложено бе още да се провеждат срещи сред специалисти от общината и градски ландшафтни архитекти, които да коментират методите на работа за развиване и поддържане на зелената система в градски условия. Специално внимание бе отделено на опциите за потребление на дългогодишни диви цветя в декоративните украси на обособени градски зони, съобразени с локалните климатични условия.

Арх. Татяна Бояджиева, ръководител на управителния съвет на АПДРБ показа план " Зелени градове за устойчива Европа “, финансиран от Европейската комисия и показа разнообразни образци за усъвършенстване и възстановяване на градски зелени среди. На срещата участваха и възпитаници от Гимназията по горско стопанство и дървообработване в града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР