Община Твърдица ще подпомогне крайнонуждаещи се хора, пострадали от градушка,

...
Община Твърдица ще подпомогне крайнонуждаещи се хора, пострадали от градушка,
Коментари Харесай

Община Твърдица подпомага нуждаещи се, засегнати от градушката в селата Оризари и Сборище

Община Твърдица ще подкрепи крайнонуждаещи се хора, потърпевши от градушка, в селата Оризари и Сборище, сподели за Българска телеграфна агенция кметът на община Твърдица Атанас Атанасов.

На 29 май градушка с размера на топка за тенис аргументи обилни вреди в двете села.

Не е конкретизиран размерът на помощта, само че тя няма да бъде повече от общо 2000-3000 лв., разпределени единствено за хора, които са социалнослаби, самотни, възрастни и нямат опция да поправят сами вредите от бедствието, сподели Атанасов.

Той напомни, че градушката изпочупи керемиди на къщите, като в Оризаре няма нито една къща без провали. Средно по 80-100 са счупените керемиди на всеки покрив, уточни той. Раздават се керемиди, предоставени от община Сливен, от остарели парцели. Проблеми има обаче с намирането на строителни служащи, които да подменят керемидите.

Много са колите със счупени стъкла и огънати ламарини, като за село Оризари са близо 60. Кметът даде образец с едно семейство, на което са породени вреди по едно и също време на четири коли. Почти никой от притежателите не е застрахован. Пострадали са и публични здания - учебно заведение, детска градина, където вредите се остраняват.

Няма потърпевши хора при бедствието, само че един човек е със съществени пострадвания и счупвания, откакто е паднал от покрива, до момента в който го е ремонтирал.

Поражения за десетки хиляди лв. е нанесла градушката върху икономически здания на аграрни производител от Оризари.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР