Община Стара Загора взе участие в станалото ежегодно събитие, събиращо

...
Община Стара Загора взе участие в станалото ежегодно събитие, събиращо
Коментари Харесай

Община Стара Загора представи своя опит за привличане на инвестиции

Община Стара Загора взе присъединяване в станалото годишно събитие, събиращо на едно място представители на бизнеса и локалната власт.

Третата полемика, отдадена на устойчивото развиване на районите в България и ролята на локалните управляващи, се провежда от Списание BGlobal и Българската стопанска камара (БСК), с партньорството на Института за пазарна стопанска система. Конференцията „ Бизнесът и районите – Променена България “.Тази година бе с акцент върху провокациите в променената икономическа среда и добавената стойност на огромните стратегически вложители за развиването на районите. Особено внимание бе обърнато на обществените начинания, поддръжката за развиване на локалните общности и световните задължения на фирмите в областта на виновното отношение към природата и устойчивото развиване.

Началникът на отдел „ Инвестиции “ на Общинска администрация Росица Райкова показа пред участниците положителния опит на Стара Загора в привличането на вложители и повишение атрактивността на общината измежду бизнеса.

 „ Номер едно въпрос на всяка компания, с която се срещаме, е съществуването на човешки капацитет. Това е и повода толкоз доста Общината да влага в интерес на хората, да се старае да дава отговор на техните потребности, с цел да получат положително качество на живот – с уредена и качествена обществена и здравна инфраструктура, публичен превоз, както и да им подсигурява обучение, което да им разреши да бъдат конкурентни на пазара на труда. Доказателство за последното е новата гимназия по Компютърни науки и математически разбори, основана по самодейност на Общината, със съдействието на бизнеса, както и новите специалности в Тракийския университет в региона на ИТ технологиите. С това доказахме, че взаимната работа на локалната власт и бизнеса може да основава добавена стойност за обществото “, сподели Райкова по време на презентацията. Тя обърна внимание на положителното икономическо развиване на региона във връзка с Брутният вътрешен продукт и Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, заемайки 4-то и 3-то място – респективно за страната, само че обърна внимание на спада на индустриалното произвеждане, което единствено по себе си води и до спад на икономическия напредък. „ Една от значимите предпоставки за привличане на задграничен капитал е професионализма на отдел „ Инвестиции “, който бе основан преди 2 година Целта му е да промотира и пропагандира задгранични компании да изберат Стара Загора. Добрата взаимна работа с екипа на Индустриална зона „ Загоре “ АД също е от голяма важност. Заедно с Общината и Индустриалната зона организираме разнообразни събития, с което слагаме фокус към капацитета на града ни, това прави усещане на бизнеса и имаме резултати. Позиционирането на Стара Загора на подобен конгрес носи позитиви, безапелационни са от отдел „ Инвестиции “. Даваме ясна поръчка, че градът ни е уместно и несъмнено място. Имаме всички нужни условия, с цел да отговорим съответно на условията на бизнеса “, добави Райкова.

В конференцията участваха още Светла Костадинова, изп. шеф на ИПИ, Радан Кънев, евродепутат, Добри Митрев – ръководител на УС на Българската стопанска камара, доцент Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “, кметове и заместник-кметове на общини, представители на изпълнителната власт, шефове на огромни компании и др.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР