Община Стара Загора, Travel Craft Club и НЧ Родина-1860 канят

...
Община Стара Загора, Travel Craft Club и НЧ Родина-1860 канят
Коментари Харесай

За втори път Детски арт фестивал Промая организират в Стара Загора

Община Стара Загора, Travel Craft Club и НЧ " Родина-1860 " канят всички дребни и огромни откриватели, експериментатори, любознайковци и сръчковци на втория Детски арт фестивал " Промая ", който ще се организира на 16 септември 2023г. от 10 до 16 часа на Кестеновата алея в парк „ 5-ти октомври “. Тази година фестивалът е с научно-експериментална устременост.

Подготвена е сцена с ефектни научни шоута и повече от 20 разнородни работилници, изцяло безвъзмездни, в които децата могат да вземат присъединяване, да усвоят нови познания, да творят и да отнесат направеното у дома. На всеки кръговиден час на обособената сцена всеки пристигнал ще има опцията да види удивителни „ Научни Шоу стратегии “.
-->
Научно шоу на ДНК (Детски Научен Клас), дружно със основателя Явор Денчев – магистър по микробилогия (Университет на Виктория, Канада), преподавател и аниматор с дълготраен опит както в България, по този начин и в Канада, ще покаже, че науката е вълнуваща и е в нашите гени.

Децата ще бъдат запленени от химичните и физични опити на " Корпус за бързо гърмене ", които ще дойдат особено в нашия град от Софийски университет. Димитър Узунов, още веднъж от София, ще издаде „ Как се основават научно-фантастични светове “, а Мариела Станчева ще опише за „ Наръчника на бунтаря за повреждане тутакси по математика “.

Алеята на кестените ще бъде превърната и в научна " лаборатория " с куп забавни работилници и занимания за всички.

Астрономическа обсерватория, Стара Загора ще има собствен специфичен щанд, на който ще ни придвижи в далечния свят на планети и космонавти с:

• Мултимедийни презентации: нови данни от галактическия телескоп „ Джеймс Уеб “ за дълбокия Космос, хранене на космонавтите по време на орбитални полети и галактически пътешествия, Слънце и слънчева интензивност, галактически задачи до Марс и др.; 

• Наблюдения на повърхността на Слънцето с телескоп със специфичен безоблачен филтър;  Представяне на галактически храни

•Космическа работилница „ Направи си самичък сателит “.

Ще има още доста игри и занимания:

Работилница за минерали, „ Сгъни просвета “, „ 3D принтиране “ с Михаил Загорски, „ Светът на байта “, Първи стъпки в програмирането с Blue Bot&Bee Bot, дружно с Регионална библиотека „ Захарий Княжески “. Работилница за съзвездия с Travel Craft Club, Ментална аритметика, Клуб „ Забавна астрономия “ и Клуб „ Млад експериментатор “ на ЦПЛР, презентация и STEM работилници на ДИПКУ към Тракийски университет Стара Загора.

Входът е свободен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР