Община Стара Загора организира специални концерти за любителите на музиката

...
Община Стара Загора организира специални концерти за любителите на музиката
Коментари Харесай

През август Стара Загора е музика

Община Стара Загора провежда специфични концерти за феновете на музиката под надпис „ Август е музика “.

На 9 август (понеделник) от 20.00 часа на сцената пред Община Стара Загора ще се качат  Надя Тончева и другари.

Надя Тончева е реализатор, пианист, аранжор, учител по поп и джаз пеене в Националното учебно заведение за музикални и театрални изкуства „ Христина Морфова “. Солист и диригент на  музикалната емблема на Стара Загора Вокална група „ Траяна “. През последните години интензивно участва на българската  и европейска концертна и клубна  джазова сцена. Артистичен шеф на „ Джаз фест  Казанлък “, уредник на  Младежка джаз сцена и Конкурс за млади джаз реализатори в Стара Загора. За своя принос към българската просвета през 2016 година е отличена с почетен знак „ Златен век ” на Министерството на културата. Изключителен гений с диапазона на гласа  четири октави.

 

Във вторник (10 август) още веднъж от 20.00 часа на същото място старозагорци ще се насладят на концерт на Йордан Марков.

Йордан Марков е български поп артист. Пее от 5-годишна възраст в най-различни групи, сформира и солово. Първо стартира в група „ Карнавал “, а по-късно в детска школа по изкуствата при Народно читалище „ Доростол “, Силистра. През 2017 година приключва магистърската си степен в НМА „ Проф. Панчо Владигерв “ компетентност поп и джаз пеене в класа на проф. доктор Стефка Оникян. Получава покана да продължи висшето си обучение в , след присъединяване в състезанието „ Шанс “ Нижний Тагил, Русия. Три следващи години е притежател на едногодишна стипендия към МОМН по програмата за „ Защита на даровитите деца в България “ от състезанието „ Речни ноти “ в град Тутракан. През годините взе участие в редица национални и интернационалните състезания за млади реализатори както в България, по този начин и в чужбина – Русия, Казахстан, Македония, Унгария, Латвия, Молдова, Беларус и други

На Международния ден на младежта (12 август) от 20.00 часа на сцената пред локалната администрация, концерт на Веси Бонева, с присъединяване на Светлин Къслев – пиано, китара и саксофон и балетна натрупа, ще зарадва феновете на музикалното изкуство.

Веси Бонева има в дискографията си песни като Touch, „ Ring The Bells “, „ Believe “ и „ If You Want to Touch Me “. Тя е носителка на премия за „ Най-добър български видеоклип “ на МAD TV Гърция, а измежду местата, където е имала концерти, е и именитият австрийски клуб „ U4 “, прочут с гостуванията на имена като Prince, Sade и David Guetta.  Занимава се с музика от 5-годишна. Майка ѝ още тогава я води в „ Общински детски комплекс “ в град Пловдив при учителката ѝ по пеене Теодора Чернева. Учи в музикална паралелка в учебно заведение „ Кирил и Методий “ – град Пловдив с профил класическо пеене. Свири на пиано от 8-годишна.

На 10-годишна възраст получава покана да запише първия си детски албум, който се споделя „ Обърквация “ по музика на Валери Костов и текстове на Рада Славинска.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР