Община Смолян стартира лятно училище за деца, на които им

...
Община Смолян стартира лятно училище за деца, на които им
Коментари Харесай

Община Смолян стартира лятно училище за деца

Община Смолян започва лятно учебно заведение за деца, на които им следва постъпване в първи клас, в осъществяване на план „ Предоставяне на услуги за ранно детско развиване “, Договор за БФП №BG05М9ОР001-2.004-0044-С01, Дейност: Допълнителна подготовка за еднакъв старт в учебно заведение.

Целта на услугата е да се усъвършенства учебната подготвеност на децата постъпващи в първи клас, като се увеличи тяхната мотивация, убеденост и се основат привички, които ще ги подкрепят в първите стъпки на новия стадий в живота им. Създаване на позитивни настройки за обучение у децата, умения за интензивно и независимо обучение, умения за работа в екип и решение на проблематични обстановки.
Лятното учебно заведение ще се организира, както следва:

I група – до 20 деца
Място: Средно учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “ – гр. Смолян, кв. Стар център
Период: от 20.06.2022 година до 15.07.2022 година, всеки работен ден от 08:00 до 13.30 часа
Срок за подаване на документи за присъединяване: до 15.06.2022 година

II група – до 20 деца
Място: Основно учебно заведение „ Стою Шишков “ – гр. Смолян, кв. Устово
Период: от 01.08.2022 година до 26.08.2022 година, всеки работен ден от 08:00 до 13.30 часа
Срок за подаване на документи за присъединяване: до 25.07.2022 година

Документи за присъединяване могат да се подават в Администрациите на учебните заведения, както и в Общностен център- гр. Смолян, кв. Каптажа, ул. „ Христо Христов “ № 31

Необходими документи за записване на децата:
Заявление по образец;Удостоверение за приключено наложително предучилищно обучение /копие/;Карта за присъединяване по пример.
Услугата ще се дава от педагози и посредници, посредством интерактивни способи, игри в сходство с желанията на децата. Ще се провеждат надпревари и викторини в края на летните учебни заведения, с цел да се ревизира изходящото равнище на децата. С помощта на родителите ще се провеждат къси екскурзии, фестивали и други креативен и познавателни действия в покрайнините на града. На участниците ще бъдат обезпечени образователни пособия, както и пакет със храна, включващ – закуска, плод и вода.

Услугата е изцяло безвъзмездна и се дава от Общностен център – гр. Смолян, като се осъществят по план „ Предоставяне на услуги за ранно детско развиване в Община Смолян “, финансиран от Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси 2014-2020 “, изпълняван от Община Смолян,
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР