Община Смолян обявява бедствено положение за част в областния град,

...
Община Смолян обявява бедствено положение за част в областния град,
Коментари Харесай

Дупка погълна имущество в Смолян, затварят път заради риск за хора и автомобили -

Община Смолян афишира бедствено състояние за част в регионалния град, където голяма дупка се отвори под селскостопанска сграда и погълна имущество на семейство от кв. " Устово ", заяви Българска национална телевизия.

Пропадането е в резултат на карстово образувание, което към този момент не е изяснено дали е отвесно или хоризонтално и дали може да образува нови пропадания.

Ще бъде затворен пътят в този сектор, с цел да бъдат предотвратени произшествия при възможни нови сривания. В региона няма жилищни здания.

Вследствие на пропадането, открито при започване на юли, се е образувала каверна (кухина, б.р.) с хипотетична дълбочина 23 метра. Специалистите са безапелационни, че би трябвало да се направи цялостно проучване на региона, с цел да се предотвратят евентуални произшествия с хора.

Отворът на подземната пещера е обхванал повърхност от 6 кв. м. и непрекъснато се усилва. Намира се близо до къщи и на разстояние от 2 метра от пътя, водещ към Пречиствателната станция за питейни води " Хубча ". Карстовата пещера е тъкмо над тунела на Главната пътна връзка – Смолян.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР