Община Сливен предвижда промени в статута на земеделски земи в

...
Община Сливен предвижда промени в статута на земеделски земи в
Коментари Харесай

Промени в статута на част от земеделски земи край автомагистрала Тракия“

Община Сливен планува промени в статута на аграрни земи в региона автомагистрала „ Тракия “, с цел да може върху тях да се построяват индустриални обекти. Това заяви кметът Стефан Радев, във връзка плана за обща индустриална зона сред Сливен  и Ямбол. Терените ще влязат в общия организационен проект на зона и по този начин  при инвеститорски интерес ще има опция за бърза промяна на статута, на определените терени.

„ Икономическа агломерация сред общините Сливен и Ямбол е най-хубавия вид, а не просто едно място, на което може да се влага “, съобщи кметът Стефан Радев.  Повод за коментарът му бе първичното предложение общата индустриална зона да бъде построена на територията на бившето летище „ Бършен “ край Сливен.

“Аз когато споделям една икономическа зона имам поради цялата територия, а не просто едно място, където може да се влага. Цялата територия на двата града да бъде обсъждана като една  икономическа агломерация, която работи като един стопански организъм “, разясни той.

Радев сподели още, че ще продължава да упорства за разширение на пътя сред Сливен и Ямбол, тъй като този план има икономическо и информационно значение за двата града. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР