Община Слатина започва нова проверка на постройките върху терасата на

...
Община Слатина започва нова проверка на постройките върху терасата на
Коментари Харесай

Община "Слатина" започва нова проверка на терасата на Пламен Георгиев

Община " Слатина " стартира нова инспекция на постройките върху терасата на ръководителя на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев, заяви пред Би Ти Ви кметът Наталия Стоянова.

Първата инспекция сподели, че навесите на терасата, под които има сауна и барбекю, са противозаконни и за тях няма строителни бумаги. Повторната ревизия се постанова откакто шефът на строителния надзор в Столичната община арх. Влади Калинов анулира заповедта за събарянето им с обяснението, че " след стартирането на постройката през 2007 година нищо ново не е строено върху нея ". Срещу неговото пояснение на закона възрази остро и Камарата на архитектите в България.Вчера след среща с кмета Йорданка Фандъкова Калинов подаде оставка.

Обезсилването на заповедта на районната община, задължила притежателя самичък да събори нелегално издигнатото, Стоянова изясни с неверен прочит на закона от страна на Калинов и добави, че това е било ненадейно за районната администрация. " Нас ни интересува преписката да бъде доведена до легален край ", добави тя.

Районният кмет посочи, че в съответния случай не може да става дума за " допустимост ", каквато законът разрешава, тъй като покривите надвишават позволената кота с един метър.

Днес ще се взема решение дали повторната инспекция ще е единствено по документи или специалистите на общината ще посетят терасата наново.

" Това е противозаконен градеж, каквито за жалост има на всички места в страната. Третираме го като елементарен случай макар гласността която му се дава, " сподели Стоянова и увери, че не й е оказван напън, а притежателят на парцела е съдействал на проверяващите.

Така обстоятелствата от инспекциите на противозаконното строителство върху покрива на постройката, населявана от Георгиев, опровергаха неговото в началото изказване, че терасата не е негова благосъстоятелност, а обща на всички живеещи в блока.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР