Община Силистра бе домакин на обществено обсъждане на Концепцията за

...
Община Силистра бе домакин на обществено обсъждане на Концепцията за
Коментари Харесай

Граждани и експерти обсъдиха концепцията за интегрирани териториални инвестиции в общините Силистра и Тутракан

Община Силистра бе хазаин на публично разискване на Концепцията за интегрирани териториални вложения „ Грижа за хората посредством обезпечаване на транспортна съгласуваност, достъп до качествени обществени просветителни и обществени услуги, възстановяване на градската среда, просвета и туризъм, балансиращи и насърчаващи междупоколенческата и междуетническа равнопоставеност в общините Силистра и Тутракан “. Срещата се провежда от регионалния информативен център по отношение на процедурата за кандидатстване по Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027.

В публичното разискване участваха инж. Лидия Шилова – основен специалист в дирекция „ Изпълнение на планове по Оперативна програма Региони в напредък 2014-2020 и по стратегиите за териториално съдействие на Европейски Съюз “ в Агенция „ Пътна инфраструктура и инж. Даринка Жекова – основен експерт в Областно пътно ръководство – Силистра.

Те показаха предлагането на АПИ, включено в концепцията, за главен ремонт на близо 15 км от третокласен път III-213 в сектора Айдемир – Силистра – Калипетрово . Отсечката е напълно на територията на община Силистра и посредством нея се реализира връзката на Силистра с обходния път на града, а оттова и с областите Русе, Шумен и Добрич . Пътната права минава главно през урбанизирани територии и с сполучливото осъществяване на плана ще се подобрят градско-селските връзки на територията на общината.

Концепцията включва още вложения в възобновяване на градската среда , просветителната и културната инфраструктура, както и за въвеждане на модерни форми на показване на монументи на културното завещание в община Тутракан за привличане на повече туристи в района.

В период до 22 март всички заинтригувани лица имат опция да се срещнат с концепцията и да попълнят къса онлайн анкета, посредством която да поддържат концепцията или да създадат мнения или възражения.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР