Община Шумен, Симфониета Шумен и Регионалният исторически музей канят любителите

...
Община Шумен, Симфониета Шумен и Регионалният исторически музей канят любителите
Коментари Харесай

Симфоничен концерт на крепостта

Община Шумен, Симфониета Шумен и Регионалният исторически музей канят феновете на класическата музика на откритата сцена „ Старият град “.

На 22 юни (сряда) от 19.00 часа на Шуменската цитадела ще се състои концерт на шуменския симфоничен оркестър под диригентството на Калина Василева. В програмата са включени обичани създатели с техни известни произведения – Моцарт, Владигеров, Дворжак, Понсе, Гардел, Делиб, Барток и други Желанието на уредниците е да основат едно вълнуващо прекарване за публиката с музикалните импресии измежду красивата природа на Шуменското плато и прелестната панорама към града. „ Мястото е зареждащо, има своята сила, има и капацитет да се трансформира в арт пространство. Разбира се, концепцията не е нова, само че в този момент пристигна времето да се реализира. Ще излезем с целия състав на оркестъра, ще се опитаме да създадем един трогателен концерт за феновете на симфоничната музика и ще забележим какво ще се получи. Искрено се надявам да успеем да предложим приятни страсти на публиката “, сподели през днешния ден на брифинг Калина Василева.

Община Шумен обезпечава безвъзмезден превоз за публиката. Два рейса ще тръгнат в 18,00 часа и 18, 15 часа пред постройката на общинската администрация. Те ще се движат и в противоположна посока след края на концерта.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР