Община Русе изгражда анаеробна инсталация за разделно събиране на биоразградимите

...
Община Русе изгражда анаеробна инсталация за разделно събиране на биоразградимите
Коментари Харесай

Анаеробна инсталация ще разгражда отпадъците в Русе

Община Русе построява анаеробна апаратура за разделно събиране на биоразградимите боклуци. В идващите 4 години тя би трябвало да понижи количеството на депонирания отпадък с 52%. Освен това тази стъпка ще докара и до опазване на размера на таксата за битови боклуци.

Русе

Биоразградимите боклуци ще се събират настрана от останалите, годни за преработване.
Наталия Кръстева - зам.-кмет на Община Русе: Това ще става в съдове за боклуци, които ще бъдат кафяви на цвят.
Новите контейнери ще се слагат пред заведения за хранене, магазини, преработвателни цехове, на Дунав мост. От семействата ще се събират и хранителни, и растителни боклуци.
Мария Мирева: Такъв боклук, който не е боклук, той си е тор, няма смисъл да пълнят с него сметищата. Каквото можем, би трябвало да създадем да запазим природата, доста цапаме, малко чистим.Петър Атанасов: Хвърлят безсистемно. Няма схващане българина към момента.
От локалната администрация обаче са оптимисти, че хората ще проявят съвест и поради икономическия резултат за тях.
Наталия Кръстева - зам.-кмет на Община Русе: Ефектът е опазване на размера на такса битови боклуци, заплащан от популацията, защото всяка година размерът на отчисленията пораства.
Като краен артикул от анаеробната апаратура ще се получава биогаз, който ще се употребява за производството на електрическа енергия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР