Община Пловдив ще въвежда нови правила за достъп на автомобили

...
Община Пловдив ще въвежда нови правила за достъп на автомобили
Коментари Харесай

Въвеждат нови правила за достъп на коли до Стария град в Пловдив

Община Пловдив ще вкарва нови правила за достъп на коли в Архитектурно-историческия резерват „ Старинен Пловдив “.

Това стана известно след извършената в Общинския съвет работна среща сред заместник-кмета по превоз Тодор Чонов, шефа на общинско дружество „ Организация и надзор на превоза " Георги Стоилов, шефа на Общинска защита Димитър Палашев, шефа на Общинска полиция контрольор Тодор Боюклийски, общински съветници, живеещи и предприемачи от Стария град.

Искаме да изпразним Стария Пловдив от коли и да го напълним с хора и за това е належащо да ревизираме колите, които имат достъп до резервата, разяснява Чонов. По думите му това може да стане, като живеещите и хотелиерите подадат нови заявки за влизане и се отсеят тези, които няма да бъдат допускани.

Някои от живеещите в Стария град предложиха да се вкара престой с лимитирано време, какъвто е основан за родителите, водещи децата си в детска градина „ Щурче ". Те имат 30 минути, в които да влязат в резервата, да оставят децата си на градина и да изоставен.

Подобна система може да се вкара и за зареждане на комерсиалните обекти, само че да имат 40 минути примерно, поради разтоварването, предложи общинският консултант от „ Съюз за Пловдив " Владимир Темелков.

Друго предложение гласеше гостите на хотели в Стария град да употребяват като буферен паркинга на ул. „ Четвърти януари ". Във втората половина на септември ще се организира втора такава среща. 

В Старинен Пловдив може да се влезе от две места - улиците " Съборна " и „ Петко Р. Славейков “. Улица „ Цанко Лавренов “ е единствено излаз. На всички има инсталирани електронни бариери.

Достъпът се реализира посредством електронни карти и е за пловдивчани, които имат непрекъсната адресна регистрация в архитектурно-историческия резерват или са притежатели на хотели, заведения и магазини.

Посредством програмен продукт камерите разпознават номерата на колите и бариерите се подвигат автоматизирано. В резервата може да влязат и коли с предварителна поръчка до Община Пловдив. Обикновено това се случва при проведени събития като сватби, кръщенета, фестивали.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР