Община Пловдив ще бори тази зима преспите по улиците и

...
Община Пловдив ще бори тази зима преспите по улиците и
Коментари Харесай

Община Пловдив ще бори преспите със 101 машини и 4200 тона сол

Община Пловдив ще бори тази зима преспите по улиците и булевардите на града под тепетата с 4200 тона сол, 87 тона калциев хлорид и 101 машини, чийто механически обзор е плануван за 14 ноември (вторник). Това е наличната техника за зимно снегопочистване и снегоизвозване, с която разполагат общинско дружество „ Чистота ” и подизпълнителите от „ КМД ” АД в базите им на улица „ Даме Груев ” и „ Братя Бъкстон ”.

„ Ние разполагаме с 15 снегорина, 6 разпръсквача на сол и 2 челни товарача, а в „ КМД ” имат 40 снегорина, 20 разпръсквача и 6 челни товарача ”, заяви шефът на Оперативна програма „ Чистота ” Иван Стоянов. Той добави, че общинското дружество ще употребява осемте си мултифункционални машини, с които се поддържат зелените площи през останалите 3 сезона от годината,  за разчистване на пешеходните зони и площади в центъра на града и на 60-те км велоалеи. По тях против обледяване тази зима ще се разпръсне наличният калциев хлорид, от който в складовата база има 87 тона.
 зима, сняг, разчистване  зима, снегорин, сняг  зима, сняг, разчистване  зима, сняг  зима, сняг  зима, снегорин, сняг  зима,лед, сняг
За стопяването на снега по булевардите и улиците в града под тепетата ще бъдат употребявани 4136 тона сол, като 626 тона са останали от предходната люта зима, а ново количество от 3500 тона ще бъде закупено до края на месец ноември, когато на процедура ще започват и зимните наряди. „ Първите 2500 тона сол към този момент са доставени, чакаме още 1000 тона по публичната поръчка, която сме създали ”, посочи шефът на Оперативна програма „ Чистота ”. Иван Стоянов се похвали, че от Оперативна програма „ Жилфонд ” са им дали един дребен самосвал, който ще бъде употребен за разпространяване на сол по улиците и алеите на тепетата в Пловдив. Досега чиновници на Оперативна програма „ Чистота ” са разпръсквали с ръце солта по хълмовете, само че тази зима тази активност ще бъде осъществяване с изключение на от самосвала и от три дребни многофункционални машини „ Бобкат ”, с които и ще се почистват и алеите в подножието на Бунарджика и Джендем тепе.

Сняг ще ринат и 435 чистачки ръчен труд, които имат грижа главно за разчистване на зоните към автобусните спирки на градския превоз и подлезите. На всички спирки ще бъдат сложени чували с пясък, въпреки че от 2012 година насам той се употребява единствено в краен случай и при високи минусови температури и де факто не се разхвърля по улиците и тротоарите, с цел да не се замърсява въздуха в града.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР