Община Пловдив разработва единен безплатен телефонен номер, тип 0 800

...
Община Пловдив разработва единен безплатен телефонен номер, тип 0 800
Коментари Харесай

Пловдивчани ще звънят в общината на един номер

Община Пловдив създава обединен безвъзмезден телефонен номер, вид 0 800 за връзка и в услуга на жителите, който ще започва работа в границите на идната седмица. Целта е да се построи първият в страната общински колцентър, на който чиновници на общината да дават информация на жителите, обвързвана с работата на администрацията и нейните структури.

Идеята за неговото основаване е на Общинския спешен щаб, който разгласи няколко номера за разнообразни услуги с въвеждане на изключителното състояние – за организация на доброволци, за даване на обществени услуги, за взаимната самодейност с БЧК за психо-социална поддръжка.

Обслужването на тези линии сподели, че в положение на стрес, хората не се ориентират добре в множеството номера и звънят на първия, който им е попаднал. Така на телефоните на координационния център започнаха да постъпват голям брой позвънявания по административни въпроси или за търсене на психическа помощ. Това постановяваше тези запитвания да бъдат насочвани към други номера.

Обновяват няколко подлеза в Пловдив

За да улесни жителите, Общинският спешен щаб реши да създаде обединен номер, който да приема позвъняванията и да ги разпределя, без да се прекъсва телефонното позвъняване.

В момента се образува и се образова екипът на новата услуга. Обажданията ще се одобряват в границите на работното време на институциите. През този начален стадий ще се събират база данни от въпроси и проблеми на жители, въз основа на които ще бъде създадена системата за приемане, ръководство и навременно решение на поставените от жителите въпроси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР