Община Пловдив продължава да показва добрите примери в града, дори

...
Община Пловдив продължава да показва добрите примери в града, дори
Коментари Харесай

Създателката на Пловдив - град на доброто дари 60 книги на...

Община Пловдив продължава да демонстрира положителните образци в града, даже и след финала на тазгодишното издание на акцията „ Пловдив – град на положителното “. Създателката на самодейността Йорданка Петкова подари 60 книги на пациентите в Комплексен онкологичен център - Пловдив. Автор на книгите е самата тя, а зад великодушното подаяние стои и дизайнерката Искра Стефанова, която от години поддържа самодейностите на Йорданка.

„ В сегашната епидемиологична конюнктура едни от най-уязвимите са болните. Ние с дизайнерката Искра Стефанова искахме да напомним на обществото, че тези хора имат потребност от нашето внимание. Не бива да забравяме, че те съществуват. Тези книжки, в които се приказва за чудеса и изцеления, са нашият алегоричен жест и пожелания за тяхното излекуване “, разяснява Йорданка Петкова.

Дарението одобри шефът на центъра доцент доктор Тихомир Дерменджиев, който увери, че книгите ще бъдат разпределени по базите на лечебното заведение.

Йорданка Петкова е ръководител на асоциацията за унаследен ангиоедем в България. Автор е на книгите „ Когато имаш потребност от знамение “, „ Малки разкази за чудеса и изцеления “, „ Истории от старите калдъръми “. Създателка е на акцията „ Пловдив – град на положителното “, която всяка година цели да отличи положителните хора, които безкористно подават ръка на човек в потребност или се борят за развиването обществото. Тази година, под патронажа на кмета на Пловдив Здравко Димитров и с поддръжката на общината, се организира десетото издание на самодейността.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР