Община Пловдив подготвя пролетна залесителна кампания с акцент в междублоковите

...
Община Пловдив подготвя пролетна залесителна кампания с акцент в междублоковите
Коментари Харесай

Разкрасяваме между блоковете с дръвчета от Община Пловдив

Община Пловдив приготвя пролетна залесителна акция с акцент в междублоковите пространства, оповестиха от дирекция „ Екология и ръководство на отпадъците “.

„ Грижата за дървото стартира с неговия избор. Трябва да сме наясно дали дървесният тип е подобаващ за мястото, значение имат също типът и съставът на почвата, както и климатичните условия “, разяснява шефът на екодирекцията Вяра Колева.

Тя приканва жителите, които желаят да облагородят с нова растителност междублоковите пространства, да се извърнат към Оперативна програма „ Градини и паркове “ и към отделите по екология на районните кметства. В взаимозависимост от посочените места специалисти ще предлагат подобаваща за характерните климатични условия растителност, лично произвеждане на общинското дружество. От широколистните дърветата най-добре в Пловдив виреят чинарът, някои типове липа, явен, явор, каталпата, а от иглолистните – избрани типове кипарис, туя, бор и други

Според Общинската разпоредба за развиване, поддържане и запазване на зелената система засаждането на декоративна растителност в терени общинска благосъстоятелност по самодейност на физически или юридически лица се прави единствено след документално позволение от районната администрация. Забранено е в публичните пространства да се засаждат плодни дървета.

" Винаги сме подготвени да помогнем на пловдивчани, които желаят да разкрасят пространствата край домовете си и с труд, и с посадъчен материал ", увери шефът на " Градини и паркове " Веселин Козарев. Той посочи, че при започване на април е най-подходящо да стартира залесяването на публичните пространства.

Още от понеделник в предприятието са подготвени да одобряват поръчки. Телефонът на " Градини и паркове " е 032 624 301.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР