Община Пловдив няма да бърза да взима решение за бъдещето

...
Община Пловдив няма да бърза да взима решение за бъдещето
Коментари Харесай

Обмислят бъдещето на стадион Пловдив

Община Пловдив няма да бърза да взима решение за бъдещето на стадион „ Пловдив “. Това заяви през днешния ден по време на сесията на общинския съвет кметът Иван Тотев. Той посочи, че поради обстановката към стадиона се чака в града да дойде министърът на спорта Красен Кралев.
След като бе решено България да кандидатства за хазаин на Световното състезание по футбол през 2030-та година дружно с Румъния, Сърбия и Гърция, на дневен ред излезе въпросът с материалната база. Страната ни би трябвало да има 4 съвременни стадиона с потенциал от най-малко 40 000 места, като единият е в Пловдив. Така тематиката с градския стадион е доста значима. Според наредбите на УЕФА и ФИФА, с цел да се играят мачове тук, стадионът би трябвало да е без лекоатлетическа писта.
„ Говорим с проектантите по какъв начин да стане това. Трябва обаче да намерим опция, т.е. да се намерят средства за лекоатлетическия стадион до стадион " Пловдив ", съобщи през днешния ден кметът Иван Тотев. " Първите 6-7 месеца на тази година би трябвало да се посочи този въпрос, уповавам се и по-рано. Проведохме диалози с проектантите на стадион " Христо Ботев “ – не е допустимо там да се усили потенциалът. Единственият стадион, който може да стане 40 000, е стадион „ Локомотив ". Така че имаме доста благоприятни условия “, посочи градоначалникът. Той още веднъж удостовери, че тематиката със стадион „ Пловдив “ е доста комплицирана и точно по тази причина общината няма да бърза с решението и ще търси общоградски консенсус с присъединяване на цялата общност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР