Община Пловдив не се е отказала от реализиране на проекта

...
Община Пловдив не се е отказала от реализиране на проекта
Коментари Харесай

Реанимират проекта за втори гребен канал с покупката на земя...

Община Пловдив не се е отказала от осъществяване на плана за втори гребен. Това разгласи заместител кметът по спорта Георги Титюков преди международно за юноши и девойки, което започва през днешния ден под Тепетата. За задачата градската администрация обмисля да отдели 1 300 хиляди лв. в идващите няколко години, с цел да купи частния парцел на британски капиталов фонд, който попада в границите на планувания за Екопарка терен. Титюков напомни, че дублиращото оборудване ще бъде дълго 2100 метра, каналът ще е необятен 45 метра и ще има 3 връзки със съществуващото в този момент оборудване. Общата повърхност е 105 дка.

Патрик Ромбауд от Световната федерация съобщи, че гребането чака от Пловдив да бъде построено помощно оборудване, което да качи гребния канал на международно равнище. “Искаме това да стане действителност и да забележим втора копка след първата преди години”, съобщи Ромбауд на конференцията ден преди първите стартове.

След него Светла Оцетова, която също е на управителен пост в Световната федерация сподели, че реализирането на паралелния канал ще вдигне доста равнището въз основата в Пловдив, и мощно се надява Общината да реанимира този план.

В диалога се включи и зам.-кметът по спорта Георги Титюков. Той съобщи, че всяка година администрацията влага в възстановяване въз основата, само че най-важното е да се осъществя планът за Екопарк Марица, който включва и втория гребен канал.

Зад концепцията на общината за създаване на втори канал застана и представителят на страната – губернаторът Ангел Стоев. Областният шеф съобщи, че ведомството му и кметството гледат в една посока по отношение на този план. Той ще коства над 10 млн лв., като заради размера на сумата тук би трябвало да се включи и страната.

„ Важно е всички да обединим старания, с цел да стане действителност помощният гребен канал, и да имаме едно оборудване, което да посрещне огромно международно състезание по гребане “, сподели президентът на федерацията по гребане Свилен Нейков.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР