Община Пловдив е стартирала принудителна отчуждителна процедура за площада пред

...
Община Пловдив е стартирала принудителна отчуждителна процедура за площада пред
Коментари Харесай

Общината взима площада пред кино Космос

Община Пловдив е стартирала насилствена отчуждителна процедура за площада пред кино " Космос ". Обявлението е оповестено на уеб страницата на локалната администрация в петък. В него се твърди, че ще бъдат отчуждени два парцела с обща повърхност от 527 кв.м, благосъстоятелност на роднините на някогашния кмет на регион „ Централен ” Александър Дяков. Според документа цената, която ще бъде платена на наследниците, е 170 760 без Данък добавена стойност.

Парадоксът идва от обстоятелството, че във Върховния административен съд има планувани съвещания по проблема „ Дякови против община Пловдив “ за 4 декември т.г. Финалното решение се чака най-рано при започване на 2019 година Преди седмица притежателите изпратиха документи за насрочването на делата до редакцията на „ Марица “. Те настояват, че желаят да запазят парцела си, тъй като са вложили съществени вложения в него.

За стартирането на отчуждителната процедура наследниците научиха от кореспондент на „ Марица “. Те дефинираха стартирането като „ тотално тъпчене на закона “ и още веднъж се обосноваха с съществуването на две висящи каузи за уличната регулация във Върховен административен съд.

„ Според нас има доста нередности по отношение на тази регулация и би трябвало да се изчака произнасянето на Върховния съд. Ще желаеме неотложно прекъсване на процедурата. Не става дума за обжалване, а за прекъсване. Молби за това прекъсване ще изпратим неотложно до Административен съд - Пловдив и Върховен административен съд “, обявиха наследниците.

Подобен вид каузи по принцип се вземат решение единствено на една инстанция, само че в съответния случай съдът е позволил да прегледа делото и го е насрочил. Общината също е била призована.

Кино " Космос " е едно от местата, на което съгласно Апликационната форма на Пловдив 2019 следващата година би трябвало да се организират събития от Европейска столица на културата. За него и още няколко обекта страната преведе на градската администрация 20 млн. целева дотация. Проблемът обаче не е единствено с площада, а и със самата постройка на бившето кино, за чиято реорганизация към момента не е утвърден план.

Още по тематиката - на стр. 6.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР