Община Пловдив е издала строителното разрешение за проекта за жилищен

...
Община Пловдив е издала строителното разрешение за проекта за жилищен
Коментари Харесай

Издадоха разрешение за застрояването на държавния терен в Кючука, фирмата смени името си за втори път

Община Пловдив е издала строителното позволение за плана за жилищен комплекс и детски ясли с офиси на бул. „ Никола Вапцаров”.

В края на 2020 година Областна администрация пусна търг за безсрочно право на градеж върху терена от 3,2 дка в регион „ Южен” против обезщетение. В офертата на единствената компания бяха заложени действия за 3 130 658 лв. против правото да строи на имота.

Въпросната сума ще вложена в детски ясли на повърхност 1200 кв.м, която ще е от най-малко от три групи за 75 деца и офиси от най-малко 400 км.м за организация „ Социално подпомагане”. Двата обекта по-късно ще бъдат дарени на страната и Община Пловдив. Срещу това компанията ще вдигне 5-етажен жилищен комплекс с общо РЗП от 8099 кв.м, които ще може да продаде.

Фирмата победител в търга се споделяше „ Импулс инфинити строй” с шеф и едноличен притежател на капитала Димитър Бойчев Боев. Тя е взела, дружно с регионална администрация, строителното позволение на 29 септември.

Впечатление прави обаче, че преди по-малко от месец компанията е сменила името си. Тя към този момент се споделя „ Блубилдинг” ООД. Това е второ прекръстване на същото юридическо лице, което е било учредено с името „ Строителен контрол Плюс” ЕООД”. Капиталът на сдружението към момента е 20 лв.. Адресът на ръководство е апартамент на ул. „ Въча” в регион „ Северен”.

Мотивите за този търг от някогашния регионален шеф Дани Каназирева бе, че вместо да се продаде е по-разумно да се учреди право на градеж като вместо пари в кеш. По плановете на Областна администрация по този начин страната ще придобие над 3 млн лв. в сграден фонд, вместо 1,4 млн. лв. кеш.

След подписването на контракта регионална администрация, Агенция обществено подкрепяне и Община Пловдив подписаха за прехвърлянето на въпросните обекти.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР