Община Пловдив бе отличена с престижната американска награда „Smart50“ на

...
Община Пловдив бе отличена с престижната американска награда „Smart50“ на
Коментари Харесай

Пловдив влезе в ТОП 50 на умните градове с паралелките с хро...

Община Пловдив бе отличена с влиятелната американска премия „ Smart50 “ на Smart Cities Connect, Smart Cities Connect Foundation и US Ignite късно в понеделник. Всяка година тя се връчва на 50-те най-иновативни и трансформиращи локалните общности планове в света. Това е следващото самопризнание, което градът ни получава за сполучливата дигитализацията на образованието.

Кандидатурата на Община Пловдив бе фокусирана върху внедряването, изгодите и триумфите на метода „ 1:1 “ в общинските учебни заведения. Отличният план е втори стадий от внедряването на облачни технологии във всички учебни заведения. В паралелките „ 1:1 “ всеки възпитаник и преподавател разполага с личен преносим компютър приспособен за просветителни потребности. На процедура в класовете няма учебници и тетрадки и целият образователен развой - материали, работата в клас, домашни, групова работа и други, се реализират в предпазена среда във виртуалното пространство.

„ 1:1 “ е учебен план, който съдържа всички детайли на актуалните технологии и който оказва помощ на децата да усвоят значими цифрови умения като несъмнено потребление на интернет, цифрова просвета, прилагане на онлайн запаси, работа с разнообразни устройства, сериозно мислене и други.

„ Тази премия е огромно самопризнание за общинските политики в региона на образованието, за самите учебни заведения и най-много за учителите. От 2016 година извървяхме дълъг път по дигитализацията и въвеждането на облачни системи във всяко едно учебно заведение “, разяснява зам.-кметът Стефан Стоянов.

В момента планът „ 1:1 “ обгръща 21 класа в 9 учебни заведения, като на есен се чака паралелките да са към този момент над 60 допълнително от 15 учебни заведения.

„ Наградата е огромен тласък за стотиците учители, които работят интензивно по осъвременяването на просветителния развой и въвеждането на смислени технологии “, акцентира Стоянов.

Журито на „ Smart50 “ оцени високо положените старания за образователния развой посредством потреблението на модерни технологии и новаторски способи за преподаване като проектно-базирано образование. В началото на пандемията пловдивските учебни заведения бяха доста по-подготвени от междинното равнище за страната поради дългогодишната си работа с облачни платформи и към този момент цифровизирания учебен развой.

Наградата „ Smart 50 Awards2021 “ отразява 50-те най-хубави плана за умни градове през годината като отличава реализирани действителни резултати в локалните общности. Компания в интернационалната ранглиста на Пловдив вършат Токио, Сан Франциско, Канзас, Тампа, Хонконг, Монреал, У̀мео, Хайфа и други градове от Съединени американски щати, Канада, Германия, Швеция, Китай, Чили, Япония, Израел и Испания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР