Община Перник е изпратила предложение до областния управител, Регионалното управление

...
Община Перник е изпратила предложение до областния управител, Регионалното управление
Коментари Харесай

Община Перник предлага допълнителни противоепидемични мерки

Община Перник е изпратила предложение до регионалния шеф, Регионалното ръководство на образованието и до шефа на РЗИ за въвеждане на спомагателни краткотрайни противоепидемични ограничения, заяви общинският пресцентър.

Предлага се на територията на общината, считано от 21 октомври до 5 ноември, за учениците от първи до 12-ти клас, в това число, да бъде въведено образование от разстояние в електронна среда. Присъственият развой в детските градини и ясли ще продължи при засилен надзор по строго съблюдаване на противоепидемични ограничения. При опция родителите да лимитират наличието на децата, упорства оперативна работна група от общината. Да се преустановяват визитите в детски клубове, езикови, просветителни и други обучителни центрове за деца, предлагат още от администрацията.

Посещения в заведенията за хранене, игрални зали, казина, нощни заведения, бар-клубове и нощни клубове ще се позволява при потребление на не повече от 30 % от потенциала им, обезпечаване на физическа отдалеченост от 2 м сред столовете на масите, наложително носене на защитни маски от личния състав на заведенията.

Да се прекрати провеждането на състезателен подготвителен развой, като се изключи картотекирани състезатели, участващи в държавни шампионати и надпревари, оферират от общината. Мерките са постановат за обезпечаване на най-хубаво равнище на отбрана на популацията и по отношение на повишаването на броя на новозаразените и навлизането на Перник в тъмночервената зона на епидемиологичната карта за страната.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР