Община Пазарджик е предприела действия за предсрочно прекратяване на договорите

...
Община Пазарджик е предприела действия за предсрочно прекратяване на договорите
Коментари Харесай

Община Пазарджик прекратява предсрочно концесиите на четири паркинга

Община Пазарджик е подхванала дейности за предварително преустановяване на договорите за концесии на четири от огромните общински паркинга в централната част на града. 

Целта е стопанисването и ръководството да се прави директно от общината, с което ще се покачат приходите в локалния бюджет, сподели кметът Петър Куленски. 

" Общината би трябвало да си върне тези активи назад, защото тя може да генерира доход оттова, който е по този начин нужен за синята зона, както ние я назоваваме и това бюджетното мероприятие " Паркинги и защита ". Няма по какъв начин това бюджетно мероприятие да е на загуба от 200 000 лв.. Ето за какво аз, със съдействието на Отдела по ръководство на общинската благосъстоятелност започнах дейности за преустановяване с едномесечно предупреждение на 4 подписани дълготрайни контракти, съобщи БНР.

Считам, че с едни минимални средства с слагане на преграда на входа и на изхода и един автомат за разплащане и валидиране на билетите даже без човешка интервенция ние, общината, може да генерираме много добър доход, който да отиде по предопределение. Тези паркинги са дадени на база на едни осъществени изчисления през далечната 2016 година и наемните цени, които общината получава, суми в размер на 3 000 - 4 000 лв. на месец са извънредно дребни за прихода, който тези паркинги може да генерират ", изясни градоначалникът. 


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР