Вече осма поредна година участваме в мисии и операции зад

...
Вече осма поредна година участваме в мисии и операции зад
Коментари Харесай

Генерал-майор Явор Матеев: И армията, и Специалните сили в частност изпитват затруднения по отношение на войнишкия състав

Вече осма поредна година участваме в задачи и интервенции зад граница без спиране. Ако преди не сме изпълнявали толкоз близки и характерни за специфичните сили задания, в този момент служим наедно с сътрудниците ни от НАТО и изпълняваме задания, свързани с типичните задачи и функционалности на специфичните сили, което е отличен отзив и за професионализъм, и за отговорността, която ние носим. Това сподели пред " Нова телевизия " ген.-майор Явор Матеев, пълководец от Съвместното командване на специфичните интервенции.

" Винаги е имало сериозен интерес към силите за специфични интервенции. По отношение на офицерския състав сме доста добре окомплектувани. По отношение на войнишкия състав, армията и Специалните сили в частност изпитват съществени усложнения ", добави той.

Генерал-майор Матеев благодари на младежите, които приключват военни учебни заведения и демонстрират интерес към специфичните сили. 

" Предходните години направихме изключителни планове свързани с подвижността – 100 нови бронирани машини, средства за самостоятелна отбрана за разузнаване, с които повишихме оперативните качества и самочувствието на военните. Превъоръжаването е непрестанен развой и не би трябвало да стопира ”, уточни още Явор Матеев.
 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР