Община Павликени и жителите на най-засегнатите от безводието села Лесичери,

...
Община Павликени и жителите на най-засегнатите от безводието села Лесичери,
Коментари Харесай

Жителите на Павликени платили два пъти една и съща вода

Община Павликени и жителите на най-засегнатите от безводието села Лесичери, Батак и Караисен са платили общо 27 хиляди лв. на „ Напоителни системи “, с цел да бъдат пуснати каналите, които да оросят локалните водоизточници в бедстващите обитаеми места.

Населението два пъти заплаща за една и съща вода, разяснява кметът на Павликени.

Пускането на напоителните канали по пасивни контракти за напояване на аграрни земи избави от оповестяване на бедствено състояние засегнатите павликенски села, само че това коства на община 14 хиляди лв. от бюджета ѝ, а локалните хора са събрали още 13 хиляди лв..

Тези пари още веднъж ще би трябвало да бъдат заложени в бюджета за следващата година, с цел да бъдат дадени на държавното сдружение „ Напоителни системи “ да пусне водата, когато дренажните кладенци пресъхват, уточни кметът на община Павликени Емануил Манолов:

„ Не е редно това нещо, не е работа на Общината, само че получих негативни отговори от Министерство на околната среда и водите и се принудихме да го създадем. “

Тази вода два пъти се заплаща от хората – първо на държавното сдружение, а по-късно и през водомерите в домовете им на ВиК, разяснява кметът на Павликени Емануил Манолов, оповестява БНР.

Той съобщи, че Общината чака близо 2,2 милиона лв. от Министерството на районното развиване за дотъкмяване на водопровода за най-засегнатото село Върбовка и за ел. трасета за помпените станции. Прави се планиране за довеждащ тръбопровод за село Дъскот с отклоняване за Лесичери, а в Долна Липница са изследват нови дренажни кладенци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР