Община Монтана инвестира 351 хиляди лева тази година в болница

...
Община Монтана инвестира 351 хиляди лева тази година в болница
Коментари Харесай

​Община Монтана инвестира 351 хиляди лева в болница „Д-р Стамен Илиев”

Община Монтана влага 351 хиляди лв. тази година в болница „ Д-р Стамен Илиев”. Първата част инсталация за болничното заведение в Монтана, в границите на плана за предварителна защита на демографския срив в транс-граничния район със сръбската община Пирот към този момент е доставена, заяви кметът Златко Живков. Двете общини извършват общ европейски план на стойност 450 500 евро, които ще бъдат вложени за възстановяване на изискванията и качеството на опазването на здравето, както и за образования по фамилно обмисляне, детско и майчино опазване на здравето, създаване на наставнически умения и здравословен метод на живот.
Първата част от доставката за болничното заведение в Монтана е уред за изкуствена вентилация-респиратор, имунологичен анализатор и 8 инфузионни помпи. До края на седмицата ще дойде останалата част от апаратурата – развъдник за интензивни грижи, пациентски екран и ехокардиограф. Общата стойност на оборудването е 140 853 евро.
Също през тази година с решения на Общинския съвет в Монтана са обезпечени средства в два транша за закупуване на инсталация за многопрофилна болница „ Д-р Стамен Илиев”, напомни кметът Живков. С тях са закупени актуален мобилен рентгенов уред и операционна маса за отделението по ортопедия и травматология.
Това основава идеални условия за работа, щадяща за пациента и по-прецизна за лекаря, съобщи доктор Тодор Тодоров – изпълнителен шеф на болничното заведение. Той благодари на кмета Живков за направеното в областта на опазването на здравето през последните години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР