Община Луковит е съставила акт за незаконен добив на подземни

...
Община Луковит е съставила акт за незаконен добив на подземни
Коментари Харесай

Фирма, която подменя газопровода в Румянцево, с акт за незаконен добив на подземни богатства

Община Луковит е съставила акт за противозаконен рандеман на подземни благосъстояния на една от компаниите подизпълнители на " Булгартрансгаз " ЕАД, която прави подмяната на метафоричен /магистрален/ газопровод, преминаващ през землището на село Румянцево.

След подаден сигнал на тел 112 за противозаконен рандеман на инертни материали, инспекцията на община Луковит е открила изкопни действия на три места, без да са показани документи за концесия, както е по закон.

Сигналът е подаден от Диян Вацов, през чиито земи минава газопроводът:

„ Миналата година имах няколко сигнала. От старите тръби пада канцерогенен материал,, възпламениха ми равнищата, когато режеха тръбите, реката променяха коритото. Работят си без какъвто и да е надзор. Господата, които работят като подизпълнители на „ Булгартрансгаз “ са си създали противозаконна кариера в землището на Румянцево, в общински земи, които са пасища и мера “.

Кметът на община Луковит Иван Грънчаров разясни, че това е първият постъпил сигнал и чиновниците на администрацията са реагирали незабавно, само че не може да се приказва чак за противозаконна кариера.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР