Община Ловеч разпространи прессъобщение по повод днешните протести за тежкото

...
Община Ловеч разпространи прессъобщение по повод днешните протести за тежкото
Коментари Харесай

Община Ловеч: Кметът Корнелия Маринова никога не е бягала от диалог с гражданите

Община Ловеч популяризира прессъобщение във връзка днешните митинги за тежкото финансово положение на ловешката болница, които съответстваха с празника на града.

Кметът на Община Ловеч в никакъв случай не е бягал от разговор с протестиращи жители, само че днешната обстановка пред хотел „ Ловеч “ в деня на Празника на града беше извънредно несъответствуваща за сериозен диалог, настояват от пресцентъра на общината. От там акцентират, че „ изказванията на част от държавните медии, че не се е стигнало до разговор с протестиращите, са неточни и манипулативни “.

„ Кметът в никакъв случай не се е крил, както настояват други медии. Напротив, Корнелия Маринова беседва от близко с някои от протестиращите. В създалата се конюнктура обаче не беше допустимо да се води диалог с всички, тъй като шумът и виковете доминираха. Кметът Корнелия Маринова е подготвена постоянно да се срещне в естествена конюнктура с представители на протестиращите, с цел да изясни и отговори на повдигнатите въпроси. Кметът обаче в никакъв случай няма да взе участие в обсада на пътища и други рискови дейности, защото е нелегално, “ се споделя още в прессъобщението.

„ На процедура през днешния ден за следващ път кметът пое всички негативи на държавната власт заради липса на други държавни представители. Самите уредници на митинга напряко избягаха, вероятно тъй като тъкмо по време на тяхното ръководство държавната болница в Ловеч потегли обратно. Бъдещето на здравното заведение може да се взема решение единствено в действителен разговор и посредством осъществяване на възстановителен проект. “

По-рано през днешния ден участници в митинга споделиха пред кореспондента на БНР Пламен Христов неудовлетворението си, че не са съумели да беседват с кмета. „ Това е безусловно неуважение към нас като жители... Учуден съм от нейното държание. Тя не се спря да беседва с хората, сподели че няма позиция за бъдещето на болничното заведение “, споделиха протестиращи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР