Община Лом приключи ремонта на сградата на бившето училище Васил

...
Община Лом приключи ремонта на сградата на бившето училище Васил
Коментари Харесай

Бивше училище в Лом вече е Център за реакция при кризисни ситуации

Община Лом завърши ремонта на постройката на бившето учебно заведение „ Васил Левски “ в квартал „ Момин брод “, която е превърната в Център за реакция при спешни обстановки, оповестиха от локалната администрация.
По взаимен план на Община Лом и окръг Долж в Румъния, финансиран с 800 669 евро от програмата за трансгранично съдействие сред България и Румъния, бившето учебно заведение в Лом е главно ремонтирано и е оборудвано с нужната техника за доброволното формирование на Община Лом за деяние при бедствия и повреди. Със средства по плана са закупени пожарна кола, екскаватор и микробус. В Долж също са направени поправки на постройка и е закупена техника за деяние при бедствия и повреди. Община Лом е получила от плана 404 225 евро, а окръг Долж – 396 444 евро.
От Община Лом показаха, че доброволческото формирование за справяне с бедствия и повреди в Лом е основано през 2022 година и се състои от 16 доброволци, които са минали образование по за деяние при пожари, наводнения, трусове, произшествия, повреди и други бедствия. Макар и Община Лом да е последната в област Монтана, която е основала собствен непринуден отряд за дейности при сериозни обстановки, то тя ще е единствената в района и измежду дребното в страната, чиито отряд има лична база и е оборудван с изцяло нова техника.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР