Община Казанлък получи одобрение от Министерството на образованието и науката

...
Община Казанлък получи одобрение от Министерството на образованието и науката
Коментари Харесай

Община Казанлък спечели проект за обновяване на спортната площадка на ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ и ПГ „Академик Петко Стайнов“

Община Казанлък получи утвърждение от Министерството на образованието и науката на планово предложение за възобновяване на спортната площадка на ОУ „ Никола Йонков Вапцаров “ и ПГ „ Академик Петко Стайнов “ в град Казанлък.

Проектното предложение е по Програма за създаване и главен ремонт на спортни площадки в държавните и общински учебни заведения – 2022 година

Училищната спортна площадка е с повърхност 4 000 кв.м и ще бъде изцяло актуализирана. Проектът ще обезпечи ефикасното осъществяване на образователните часове и извънкласни действия на над 580 деца, с което ще се ускори мотивацията и основаването на трайни привички за занятие със спорт и здравословен метод на живот.

Обновяването на дворното пространство пред постройката на учебните заведения стартира през тази година със средства, обезпечени от Община Казанлък. Лошото положение на спортната площадка не разрешава пълноценно осъществяване на образователните часове по физическо образование и спорт, защото настоящата настилка е с пропуквания, огромни неравности, тук-там затревена, или въобще липсва. Това стимулира Кмета Галина Стоянова и нейния екип да търсят способи за в допълнение финансиране на нужния ремонт. С възобновяване на настилките в общото дворно пространство и в този момент извоюваното финансиране за ремонт на спортната площадка, Община Казанлък ще обезпечи напълно нова и привлекателна среда за учители и възпитаници, която да ги стимулира за здравословни занимания, отвън класната стая.

Реализацията на плана ще бъде обезпечена със извоюваното финансиране от 94 240,00 лева от Министерството на образованието и науката и 167 432,00 лева самофинансиране от Община Казанлък.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР