Община Гулянци извършва цялостен ремонт на улица Васил Левски“ в

...
Община Гулянци извършва цялостен ремонт на улица Васил Левски“ в
Коментари Харесай

Ще бъде обновена главната улица в град Гулянци

Община Гулянци прави повсеместен ремонт на улица „ Васил Левски “ в града. Обектът се финансира по силата на съглашение с Министерството на районното развиване и благоустройството. Проектът за реорганизация е на обща стойност 1689130 лв. и планува повсеместен ремонт и възобновяване на пътното платно и прилежащата пътна инфраструктура от кръстовището при банка ДСК до връзката с път PVN1022 при изхода на града в посока с. Дъбован. Ще бъдат построени нови тротоари и направено отводняване, укрепена основата и положени два пласта асфалт, сложени пътни знаци и маркировка. Целта е възобновяване и възстановяване носимоспособността на пътната структура и положително отводняване с оглед повишение сигурността на придвижване и комфорта на жителите.

Средствата за осъществяване на плана са отпуснати на съображение Решение №711 на Министерски съвет, като актуалното съглашение е за половината от сумата. Останалата част ще бъде обезпечена с приемането на бюджета на Министерство на регионалното развитие.

Във връзка със строително-ремонтните работи, Община Гулянци уведомява жителите, че прави кастрене и унищожаване на дървета, които пречат на прекосяването на машините, вплели са корени в бордюрите, или са заболели и изсъхнали.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР