Община град Добрич кани жители и гости на града да

...
Община град Добрич кани жители и гости на града да
Коментари Харесай

Община град Добрич се включва в инициативата “Световен ден на ходенето 2022“

Община град Добрич кани поданици и посетители на града да се включат в Националната спортна демонстрация „ Световен ден на ходенето 2022 “, която Българска федерация „ Спорт за всички “ (БФСВ) провежда за 30-и следващ път, се оповестява на уеб страницата на локалната администрация.

Инициативата ще се състои на 8 октомври, събота, от 10:00 до 13:00 часа. Обявени са два маршрута с начален и краен пункт: от Младежки център – Добрич до Спортен комплекс „ Простор “ (пред Спортна зала „ Добротица “) и назад. При началните пунктове всеки, който се включи, ще получи ваучър за присъединяване в лотария, който ще може да пусне в кутия на съответния краен пункт. Талони ще се раздават до 12:30 часа.

Участниците имат право сами да избират по кой от два маршрута да минат. Желаещите да изминат и двата ще получат два талона за томболата – по един от всеки начален пункт. В самодейността може да се включи всеки, без значение от възраст, пол или равнище на физическа подготовка. Допуска се и присъединяване с велосипед.

Община град Добрич, която провежда събитието дружно с Общинско дружество „ Спортни парцели " и доброволци от Младежкия център, ще обезпечи тениски, поощрителни награди – топки, въжета за скачане, хилки за тенис, ракети за бадминтон, раници, и една специфична премия – велосипед. Печелившите талони ще бъдат изтеглени от комисия, като номерата им, премиите и мястото на приемане ще бъдат оповестени на формалния уебсайт и Facebook страницата на локалната администрация на 11 октомври. В деня на проявата ще се раздават тениски и раници на БФСВ.

Към „ Световен ден на ходенето “ ще се причислят още Асеновград, Благоевград, Бургас, Варна, Велинград, Враца, Габрово, Казанлък, Кюстендил, Ловеч, Плевен, Разград, Русе, София, регион Панчарево и село Лозен. Спортното събитие има за цел да разпространява систематичните занимания, и изключително ходенето, като физическа интензивност и неговата роля за здравето, положителната форма, работоспособността и дълголетието.

Проявата се реализира под патронажа на спортния министър Весела Лечева с финансовата поддръжка на Министерството на младежта и спорта (ММС) и е част от Държавния състезателен календар на БФСВ за 2022 по „ Програма за развиване на спорта за всички " на ММС в осъществяване на Националната стратегия за физическа интензивност и развиване на българското население „ Булфар – 2021-2024 “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР