Община Габрово уведомява всички превозвачи, които извършват таксиметров превоз на

...
Община Габрово уведомява всички превозвачи, които извършват таксиметров превоз на
Коментари Харесай

Данъкът за таксиметров превоз на пътници за 2022 г. е определен на 300 лв.

Община Габрово уведомява всички превозвачи, които правят таксиметров транспорт на пасажери, че размерът на налога за 2022 година е 300 лева

Данъкът е избран със Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година, обнародван в Държавен вестник бр.18 от 04.03.2022 година, като влиза в действие със задна дата – от 01.01.2022 година  

Тъй като лицата, извършващи таксиметров транспорт на пасажери през 2022 година са подали заявления и са заплатили налог в размер на 500 лева за всеки обособен автомобил, разликата сред импортираната сума и избрания размер на налога се явява надвнесена сума от 200 лева за всеки обособен автомобил.

Надвнесените от данъчно задължените лица суми за налога върху таксиметров транспорт на пасажери за 2022 година подлежат на прихващане или възобновяване /по избор на данъчно задълженото лице/ по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. За задачата е належащо да бъде подадено искане по пример в Дирекция „ Местни налози и такси “, намираща се на ул. „ Райчо Каролев “ № 4.

На съображение член 129, алинея 4 от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс, надвнесените суми на юридически лица се възвръщат по посочена банкова сметка, на която компанията е титуляр.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР