Община Бургас от години търси и намира начини да обогати

...
Община Бургас от години търси и намира начини да обогати
Коментари Харесай

Уникална нова пейка радва бургазлии

Община Бургас от години търси и намира способи да обогати градската среда с дребни, само че забавни и запаметяващи се архитектурни детайли, оповестиха от Общината.
 Българска телеграфна агенция

Такива, което те карат да се усмихнеш. И да запомниш Бургас като изобретателен град със своя характерна атмосфера.

 Българска телеграфна агенция
Такъв следващ дребен план е изпълнен на площад „ Св. св. Кирил и Методий “. Обособено е ново пространство за отдих и връзка, като жива връзка сред ул. „ Алеко Константинов “ и актуализирания Етнографски музей.
 Община Бургас
Визията показва съвременна органична вълнообразна форма, въодушевена от морето и търсеща образуване на присъща за града еднаквост. Основното тяло съставлява вълна от четири прогресивно намаляващи елементи, които оформят три бранша за сядане с разнообразни по височина седалки и облегалки, с един финален бранш, служител за декоративно озеленяване.
 Община Бургас
Финансирането е обезпечено по план BG16RFOP001-1.004-0015-C02: „ Път на културно-историческите полезности през вековете - осъществяване на консервационно-реставрационни действия в постройката на Етнографския музей и прилежащото дворно пространство и създаване на Улица на занаятите “, финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 “.
 Община Бургас
Изпълнител на плана е ГРИД-АИ - студио за високотехнологична архитектура и ексцентричен дизайн.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР