Община Бургас организира дни на здравословното хранене във всички детски

...
Община Бургас организира дни на здравословното хранене във всички детски
Коментари Харесай

Седмица на здравословното хранене ще се състои в бургаските детски градини и училища

Община Бургас провежда дни на здравословното хранене във всички детски градини на нейна територия през идната седмица. Целта е децата да се срещнат с уравновесеното хранене и разнообразието на българските артикули, нужни за тяхното здраве, показаха от общинската администрация.

Тематичните дни ще се състоят под мотото „ Всичко българско и родно, за децата здравословно “ и са част от програмата за здравословно хранене на Община Бургас. Проявите ще бъдат в интервала от 16 до 20 октомври. Паралелно с самодейност, която ще обхване детските градини, учебните заведения също ще се причислят към акцията със " Седмица на здравето " и организирането на тематични дни като " Ден без захар, газирани питиета и пакетирани артикули “, " Култура на хранене образуване на приятна конюнктура, музика, облекло “ и други.

Кампанията за здравословно хранене в учебните заведения и детските градини в Община Бургас бе инициирана от администрацията преди близо 10 години. Детските менюта бяха прецизирани и обогатени, като в тях бе отделено място за сезонни български артикули и ястия. Във всички учебни заведения пространствата за хранене на децата бяха изцяло ремонтирани, а кухните оборудвани с нова техника.

Автор: Елеана Цанова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР