Община Благоевград и ръководството на Спортен интернат извършиха мащабен ремонт

...
Община Благоевград и ръководството на Спортен интернат извършиха мащабен ремонт
Коментари Харесай

Ученическото общежитие към Спортен интернат в Благоевград с нов облик

Община Благоевград и управлението на Спортен пансион направиха огромен ремонт на ученическото общежитие, предопределено за ученици на гимназиите, намиращи се на територията на регионалния център. Дейностите завършиха директно преди старта на новата образователна 2022/2023 година, а през днешния ден кметът Илко Стоянов посети новоремонтираната база. „ За Община Благоевград и за мен като кмет е извънредно значимо децата да имат подобаващи условия, при които да живеят в общежитието. Резултатите от ремонта са повече от положителни и имам вяра, че учениците ще се усещат като вкъщи си “, разяснява кметът Илко Стоянов.

В рамките на ремонтните действия е актуализирана фасадата на общежитието, ремонтирани са коридорите, занималните и столовата. Сред дейностите, които бяха осъществени още са замяна на дограма, промяна на остарели осветителни тела с нови такива, грундиране, шпакловка, боядисване и други Ремонтните работи обгърнаха и санираните пространства в общежитието. Старите фаянсови и теракотни плочки са отстранени, като на тяхно място са положени нови, осъществена е замяна на моноблокове, умивалници, смесители и така нататък Поставени са нови радиатори, направена е и профилактика на ел. инсталацията в пространствата.

За да бъде гарантиранa сигурността на учениците достъпът до общежитията се реализира посредством система за различаване на пръстов отпечатък.

След привършване на ремонтните действия  условията в общежитията са по-уютни и приветливи.

Капацитетът на общежитието е 130 места, като за идната 2022/2023 година е напълно напълнен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР