Община Банско и туристическият бранш в града се споразумяха да

...
Община Банско и туристическият бранш в града се споразумяха да
Коментари Харесай

Хотелите и заведенията в Банско спират използването на пластмасови продукти

Община Банско и туристическият отрасъл в града се споразумяха да се спре потреблението на пластмасови артикули в хотелите и заведенията, заяви Българска национална телевизия.

Подписано е съглашението и са набелязани ограниченията, които би трябвало за две години да бъдат осъществени. Целта на самодейността е да се резервира по-чист града и природата.

Идеята е в магазините в курорта да не се оферират към този момент найлонови торби, а единствено хартиени или пластмасови.

Голяма част от хотелите и заведенията за хранене в Банско са съгласни с ограниченията и към този момент са почнали да оферират питиета на клиентите си единствено в стъклени бутилки.

От общината акцентират, че в случай че хотелите стартират разделно да събират отпадъците си, ще съумеят да понижат таксата боклук, която заплащат сега.

Биха им отпаднали с най-малко 20-30% и надолу разноските такса битови боклуци, което води въпреки всичко след себе си и финансова изгода, разясни кметът на града Георги Икономов.

Предстои да бъдат сложени огромни и комфортни контейнери, в които отпадъците от хотелите и заведенията в града да се изхвърлят разделно.

Училищата в града също се включат в самодейността, като ще понижат потреблението на мъчно разградими артикули. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР