Община Асеновград е в процес на реализация на проект Център

...
Община Асеновград е в процес на реализация на проект Център
Коментари Харесай

Продължава набирането на потребители за новата социална услуга в Асеновград

Община Асеновград е в развой на реализация на план " Център за поддръжка на лица с увреждания - Асеновград ", със подписан административен контракт №BG05M9OP001-2.061-0004-C01 за даване на безплатна финансова помощ по Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " 2014 година – 2020 година Към сегашния миг продължава набирането на консуматори за прилагане на услугите в " Дневен център за лица с увреждания и техните фамилии, в това число с тежки множествени увреждания ".
 
Услугите в центъра са изцяло безвъзмездни и се дават от екип от експерти - психолог, логопед, трудотерапевт, рехабилитатори, обществени служащи, здравна сестра. Центърът разполага със зали за рехабилитация, за самостоятелна работа и за арт и трудотерапия, две спални пространства (за даване на заместваща грижа - едно за дами и едно за мъже), кабинети за работа на експертите – медицински кабинет, кабинет на психолога, на логопеда и на обществения служащ, кухненски бокс и столова, санитарни пространства за потребителите и профилиран автомобил, с който се транспортират потребителите от домовете им до центъра и назад, и други Предоставя се закуска и обяд.
 
Изискания към претендентите: пълнолетни лица с трайни увреждания, с сегашен адрес в община Асеновград, с ограничавания или в неспособност за самообслужване, притежаващи годно уверение от ТЕЛК/НЕЛК. Лицата не следва да употребяват по едно и също време сходни обществени услуги. Хората, които желаят да употребяват посочената обществена услуга, би трябвало да подадат молба в Дирекция " Социално подкрепяне " (ДСП) - Асеновград за правене на предварителна оценка. Следващата стъпка е лицата персонално, посредством законния си представител или посредством категорично упълномощено лице, да подадат нужните документи в постройката на обществената услуга на адрес: Асеновград, улица " 6-ти януари " №14, ет. II, всеки работен ден от 08:00 ч. до 17:00 ч.
 
Документи за кандидатстване:
•        заявление по пример, което се получава в постройката на обществената услуга или може да бъде изтеглен от интернет уеб страницата на община Асеновград;
•          предварителна оценка, направена от Държавно стопанско предприятие - Асеновград;
•          документ за идентичност на лицето (за справка);
•          документ за идентичност на настойника/попечителя (за справка);
•          анкетна карта (по образец);
•          медицински документи, удостоверяващи уврежданията на лицето – ЕР на ТЕЛК/НЕЛК (копие);
•          здравно уверение от общопрактикуващ доктор за общо здравословно положение (по образец);
•          здравна характерност за психологично здраве на кандидат-потребителя от доктор психиатър (по образец);
•          копие от ЛАК с данни за персоналния доктор на претендента – в случай че има такъв;
•          декларация за фамилно положение и приходи (по образец);
•          декларация за отбягване на двойно финансиране (по образец);
•          копие от уверение от органа по наставничество и настойничество (ако лицето е сложено под запрещение).
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР