Общи проекти в областта на киберсигурност, финтех и космическите технологии

...
Общи проекти в областта на киберсигурност, финтех и космическите технологии
Коментари Харесай

България обсъжда с Катар общи проекти в космически и финтех технологии

Общи планове в региона на киберсигурност, финтех и галактическите технологии разискаха министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев и Мохамед бин Али Ал Маннай, министър на осведомителните и информационни технологии на Държавата Катар. Срещата се организира по време на Петата конференция на Организация на обединените нации по отношение на най-слабо развитите страни (НСРС) в Доха.

Министърът на нововъведенията и растежа показа опциите за реализация на общи планове и партньорства с високотехнологични български компании, научноизследователска и развойна активност, софтуерен трансфер и цифрова съгласуваност. Пулев акцентира, че български финтех компании са вложили към този момент в Югоизточна Азия и в Африка, където са основали офиси и наемат локални гении.

" Имаме високотехнологични български компании за наносателити, които си партнират сполучливо към този момент с други страни от района, с цел да обезпечат ранно разкриване на естествени бедствия, да минимизират икономическото влияние и да избавят животи, както и нововъзникващи български компании за карго дронове, които могат да дават логистични услуги ", съобщи той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР