Обществото очаква справедливост и прокуратурата да си върши работата. И

...
Обществото очаква справедливост и прокуратурата да си върши работата. И
Коментари Харесай

Кирил Петков след разпита: Срокове не мога да давам, но очаквам да си свършат работата

Обществото чака правдивост и прокуратурата да си прави работата. И всички ние имаме огромни въпросителни дали това се е случвало до този миг и дали основният прокурор е направил всичко, с цел да се стигне до това равнище на правдивост, което чакаме. Това съобщи министър председателят Кирил Петков, откакто даде показания във Върховната касационна прокуратура по отношение на имената, които е загатнал по време на среща с основния прокурор Иван Гешев в петък.
 
Петков е бил разпитван от двама прокурори.
По думите му, досега не е имало министър-председател, който да се е изказал по някое от имената в листата, който съобщи на прокурорите. В него преди дни Петков включи Таки, Делян Пеевски, Илко Желязков, Петър Петров, прочут като Петьо Еврото, както и аферата "Барселонагейт " и абсурда с кюлчетата и пачките, снимани в чекмедже в спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов
"Това, което всички би трябвало да забележим е, че никой няма над закона. Много държа на разделянето на управляващите. Аз не мога да слагам периоди. Очаквам да си правят работата и да се занимават с проблеми от голямо публично значение - свързани с корупция и така нататък Не мога да кажа кой е отговорен и кой не, само че мога да кажа, че всички се нуждаем от правдивост ", добави министър-председателят.
Петков уточни, че основният прокурор Иван Гешев не е в предоставения лист с 19 имена.
"Моята рецензия и тази на "Продължаваме смяната " е, че не сме удовлетворени от него като осъществена последна активност като основен прокурор. Цялото общество би се радвало да получи оставка ", посочи министър председателят.
В 15 ч. на разпит е призована и Лена Бориславова - шеф на кабинета му, която също е участвала на срещата с Гешев.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР