Обществото очаква отговор от политическия елит – какво става в

...
Обществото очаква отговор от политическия елит – какво става в
Коментари Харесай

Страхил Делийски, само пред Фрог: КСНС щеше да е интересен, ако беше за сигурността в България

Обществото чака отговор от политическия хайлайф – какво става в България при започване на тази и в края на предходната година, разяснява пред Фрог нюз политологът Страхил Делийски. Практически изгоди от КСНС, отдаден на общата европейска сигурност и защита в подтекста на идното европредседателство, мъчно могат да се извлекат, тъй като това е един характерен инструмент, от който не произтичат някакви задължаващи изпълнителната власт решения. Той има по скоро символна функционалност и е метод президентът да формулира избрани тематики, да събере политическия хайлайф.

Символно политическият прочит е, че президентът опитва да си върне на един терен, който като че ли Борисов му иззе в последно време- тематиката за връзките и сигурността на Балканите. Затова, съгласно мен, този КСНС беше опит президентът да си върне тази външнополитическа тематика в своето поле.
Румен Радев имаше потребност да върне престижа на КСНС след неуспеха на предходния съвет, когато, помним, го отложиха и така нататък

Щеше да е забавно, в случай че тематиката на съвета беше какво се случва със сигурността в България. Тогава щеше да е забавно да се разяснява, само че надали президентът ще се реши на подобен ход, поради нашето европредседателство.
Въпреки, че обществото чака отговор от политическия хайлайф – какво става в България при започване на тази и в края на предходната?
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР