Обществено обсъждане се проведе на 07.04.2022 г. вечерта в залата

...
Обществено обсъждане се проведе на 07.04.2022 г. вечерта в залата
Коментари Харесай

Обществено обсъждане на предложението за удостояване на проф. д-р Игнат Игнев за почетен гражданин на Ловеч 

Обществено разискване се организира на 07.04.2022 година вечерта в залата на Общински съвет – Ловеч във връзка предлагането за почитане на проф. доктор Игнат Боев Игнев (93 г.) със званието „ Почетен жител на Ловеч “.Предложението е на кмета на общината на съображение член 49, алинея 1 от Наредба за знаците, почетните знаци, оценките и почетните звания на Община Ловеч.

Обсъждането се водеше от доктор Димитър Димитров –директор на Дирекция „Образование, опазване на здравето, просвета и туризъм“, в диалога се включиха общински съветници, сътрудници на оферти, жители. Водещият показа стимулираното предложение и биографията на проф. доктор Игнат Игнев. Последвалите изявления бяха на две противоположни позиции – „ За “ и „ Против “.

Бивши сътрудници на лекаря –психиатър, като доктор Мария Атанасова, още Боян Тодоров от Политическа партия „ Отечествен съюз “ и историкът Христо Борисов, който е вносител на предлагането, акцентираха огромния принос в медицината и за опазването на здравето на Ловеч на проф. доктор Игнат Игнев.

Обратно – общинският консултант доктор Георги Митев и общественикът Емил Брънеков подчертаха, че препоръчаният е доста противоречива персона, че по този начин се девалвира званието почетен жител, а житейският му път не е „ кристално чист “, като показаха съответни образци.

Как ще бъде гласувано това предложение ще стане ясно на общинската сесия на 21 април. Припомняме, че тогава ще бъдат гласувани останалите две оферти – за проф. доктор Владимир Аврамов и за генерал-майор Красимир Кънев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР