Обществено обсъждане на проекта за Общ устройствен план на Шабла

...
Обществено обсъждане на проекта за Общ устройствен план на Шабла
Коментари Харесай

Обществено обсъждане на проекта за Общ устройствен план на Шабла ще се състои днес

Обществено разискване на плана за Общ организационен проект на Шабла ще се състои през днешния ден от 10 ч. през днешния ден в постройката на общинската администрация в града.

В обсега на проекта попадат елементи от осем предпазени зони – " Шабленски езерен комплекс ", " Дуранкулашко езеро ", " Калиакра " и " Било " за запазване на дивите птици, и " Езеро Дуранкулак ", " Езеро Шабла-Езерец ", " Комплекс Калиакра " и " Крайморска Добруджа " за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна. По тази причина към него е направена и Екологична оценка. Още при започване на тази година обаче екологични и цивилен сдружения възразиха против оферти вид на Общ организационен проект на Шабла.

Според Българското сдружение за отбрана на птиците неговото приемане ще докара до небалансирано инфраструктурно развиване на територията на общината и до основаването на нови огромни урбанизирани територии наоколо до черноморското крайбрежие, където са едни от най-чувствителните зони във връзка с неповторимото биологично многообразие, особено за общината. От сдружението настояват също, че планът за Общ организационен проект на Шабла планува над 46% от бреговата линия сред Тюленово и границата с Румъния да бъде застроена, до момента в който сега там урбанизираните територии заемат единствено 16 км от брега.

Информация от идното по-късно през днешния ден публично разискване очаквайте на dnevnik.bg
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР