Общественият транспорт в Германия, включително влаковете на дълги разстояния и

...
Общественият транспорт в Германия, включително влаковете на дълги разстояния и
Коментари Харесай

Транспортът в Германия бавно се възстановява

Общественият превоз в Германия, в това число влаковете на дълги дистанции и въздушния трафик, постепенно се възстановява тази заран, откакто огромни протестни дейности прекъснаха транспортни услуги на доста места в страната, осведоми ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

Вчера немските синдикати стопираха публичния превоз в огромни елементи от страната. Хиляди чиновници по летища, железници и разнообразни други транспортни услуги напуснаха работните си места с претенции за по-справедливи хонорари.

На летище " Франкфурт ", най-голямото в Германия, не се обслужваха на пасажери, а въздушният трафик бе съвсем изцяло блокиран.

Говорител на летището съобщи, че към момента се чакат закъснения на полети през днешния ден.

Железопътни линии, автобусни линии и водни пътища бяха наранени в 7 от 16-те немски федерални провинции.

Въпреки че стачката завърши в среднощ, през днешния ден пасажерите към момента би трябвало да чакат закъснения и анулация на някои пътувания, в частност тези с влакове на дълги дистанции, съгласно представител на националната железопътна компания " Дойче бан " (Deutsche Bahn).

Регионалните и вътрешноградските транспортни услуги също ще останат наранени за известно време, защото е належащо прекачване на техника и личен състав до проблематичните точки, добави представителят.

24-часовата национална стачка бе свикана от синдиката " Ферди " (Verdi), взаимно със синдиката на работещите в железниците и превоза Е Фау Ге (EVG), настоявайки за по-високи заплати в транспортния бранш на фона на високата инфлация в страната, която през февруари бе 8,7 на 100 на годишна основа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР